CHANOU FRENCH BISTRO / 2017

Creative Director : Joongho Choi
Design Team : Miran Jeong ( Project Leader ) , Junyoung Kim
Indoor Gardening : Heras Garden
Construction : Wycoff
Category : Interior
Photogrphy by Nodlab
Location : 258, Seokchonhosu-ro, Songpa-gu, Seoul, Republic of Korea

Client : Chanou Manu

-

CHANOU, located in the center of Cheongdam-dong in Seoul, Korea, is a French bistro run by chefs, Chanoh Lee and Mathieu Mores.
We have reinterpreted the space by adding urban and cool modern sensibilities reflecting the characteristics of a classic style and streets with dense fashion brands that fit in the concept of the French bistro.
The atmosphere of CHANOU is shown differently every hour by having a natural lighting only from the south and a deep space structure in the opposite direction.
The atmosphere changes from day to night, reflecting the characteristics of its space. We have created an atmosphere that makes people feel cozy with plenty of light to enjoy their meals in daytime
and then dark and relaxing in the evening to have their drinks and dinner like a lounge.

청담동 중심에 위치한 샤누는 이찬오 셰프와 마티유모레스 셰프가 운영하는 프렌치 비스트로입니다.
최중호스튜디오는 프렌치비스트로에 어울리는 클래식한 스타일과 패션브랜드들이 밀집되어 있는 거리의 특성을 반영하여 도시적이고 차가운 현대적인 감성을 더해 공간을 재해석하였습니다.
샤누는 남향에서만 채광이 유입되고 그 반대방향으로 깊은 공간 구조를 가지고 있어 시간 때마다 채광이 보여주는 분위기가 많이 달라집니다.
특히 낮과 밤의 공간 분위기가 다르게 연출됩니다. 우리는 그러한 공간적 특성을 반영해서 낮에는 코지하고 가볍게 즐길 수 있는 분위기,
저녁에는 라운지와 같이 술과 음식을 즐길 수 있는 분위기에 알맞은 연출을 기획하였습니다.

www.chanou.co.kr

-

 

-

This allows the atmosphere of the restaurant to stand out by arranging fragrant flowers
and trees along with art that we can reflect the sensitivity of the owner CHANOU, chef, Chanoh Lee.

샤누의 오너 이찬오 셰프의 감성이 느껴지는 본인의 그림들과 함께
향기로운 꽃과 나무를 배치하여 레스토랑의 분위기를 한층 돋보이게 만들었습니다.

 

-

Sketches for CHANOU from our sketchbook.

 

 

-

We have designed all of the furniture, shelves, lighting, etc. in this space.
Based on the natural and rough concrete texture created in the space, it is designed with a contemporary process method
and simple form by properly using classic style materials such as velvet furniture, gold-colored lighting, and stain glass.

우리는 이 공간에 가구와 조명, 선반 등 모든 집기를 디자인하였습니다.
기존 공간에 형성된 네츄럴하고 거친 콘크리트 텍스쳐를 바탕으로 벨벳을 사용한 패브릭가구, 골드 컬러 금속의 조명
그리고 스테인글라스등 클래식한 스타일과 소재를 적절히 사용하여 현대적인 공정방식과 간결한 형태로 디자인을 하였습니다.

 


-

PLIE CHAIR

 

 

-

EARING LIGTING

 

-

DRAWING

 

-

EXERIOR

 

 

-

EVENING TIME

 

-

We have designed three private rooms in this space.
The private room, located near the entrance, is equipped curtains along the glass wall so that the room can be opened or closed in regard to the user’s mood.
When opened, it can add an image of extended space as well as a new sensibility with different colors and feeling to the space.

우리는 이 공간에 세가지의 프라이빗 룸을 디자인하였습니다. 입구 초입에 있는 프라이빗룸은 유리에 커튼이 설치되어 있어 사용자의 상황이나 성향에 맞게 가리거나 오픈할수 있습니다.
오픈시 외부에서 공간이 확장되는 이미지와 더불어 홀과는 다른 칼라와 느낌으로 공간의 새로운 감성을 더해줍니다.

 

-

By installing a secret door using mirrors within two inside spaces of the other rooms,
it makes the space cozier through a dark intensity of illumination.
We have created this special private space by configuring comfortable furniture.

나머지 안쪽 두 공간은 거울을 이용한 시크릿 도어를 만들어 내부의 어두운 조도를 편안하게 했습니다.
또한 안락한 가구들을 구성해 샤누의 특별한 프라이빗 공간 분위기를 연출하였습니다.

 

-

Chef Chanoh Lee of CHANOU and designer Joongho Choi worked on the project together.

 

-

With designer Miran Jung and Junyoung Kim, who co-worked this project with.


   

ⓒ2017 JOONGHO CHOI STUDIO. All rights reserved



 

Seoul Studio
1F, 635-4, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul
Email: info@joonghochoi.com
Tel: +82 (2)6404-2345

 

Follow on us
Facebook / Instagram / Pinterest